Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Toprağa Vefa, Geleceğe Bereket: Büyükşehir, Tarımın Güvencesi!”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın liderliğinde, Gömeç’te tarım ve hayvancılık sektörünü güçlendirmek amacıyla önemli adımlar atılıyor. Kırsal kalkınma destekleri ve sürdürülebilir tarımı teşvik eden çalışmalar, çiftçilerin yaşam koşullarını iyileştirme ve bölgenin ekonomik canlılığını artırma hedefini taşıyor. Gömeç’in tarımsal potansiyelini en üst düzeye çıkaran bu çabalar, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine de önemli katkılarda bulunuyor. Başkan Yılmaz, kırsal alanlardaki vatandaşların yaşam kalitesini yükseltme yolunda kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

“Toprakta Yeşeren Gelecek: Büyükşehir, Tarıma Güç Katıyor!”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik teşvikleri artırıyor. Üreticilerin karlılığını desteklemek amacıyla ücretsiz fidan, fide, yem, süt otu tohumu, zeytin örtüsünden zeytin kasına, sera naylonu gibi pek çok alanda önemli destekler sağlıyor. Ayrıca, küçükbaş hayvan dağıtımından yerli boz ırk sığırlarda verim artırma çalışmalarına, Balıkesir Kuzusu Damızlık Üretim Merkezlerinin kurulumundan arıcılık faaliyetlerinin teşvikine süt soğutma tankı ile selektör makinesi dağıtımına kadar geniş bir yelpazede projeler hayata geçiriliyor.


‘Çiftçimize Güç Katıyoruz’’
“Gömeç Çiftçilerine Ekonomik Destek!”Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç çiftçilerine probiyotik, 7 bin 505 kilogram tohum desteği, 600 zeytin kasası ve 300 zeytin örtüsü ile ekonomik güçlenme fırsatı sunuyor. Büyükşehir sağladığı destekler ve modern tarım yöntemleriyle üreticilerin daha sağlıklı ürün elde etmelerine katkı sağlarken, tarım süreçlerini de verimli hale getiriyor.

DCIM\100MEDIA\DJI_0027.JPG

“Gömeç’i Arısıyla, Doğasıyla Bir Adım Öne Çıkarıyoruz!”
Büyükşehir Belediyesi, Kazdağları’nda Türkiye’nin en büyük Bal Ormanı’nı kurarak doğaya nefes aldıran bir projeye daha imza atıyor. Tamamlama aşamasına gelen Bal Ormanı, bölgeye özgü bitki örtüsü ve binlerce kraliçe arıyla arıcılar için verimli bir ortam sunuyor. Ahşap kovan, kovan altlığı ve arı yemi gibi desteklerle arıcılığı güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, Gömeçli arıcıları destekleyerek aynı zamanda arıcılığın sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyor ve ekonomik olarak güçlenmelerine olanak sunuyor.

“Zeytinlik ve Tarla Yollarında Büyük Dönüşüm:
Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Yeni Bir Gelecek Sunuyor”
Büyükşehir, tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak gerçekleştiği kırsal mahallelerde üreticilerin arazilere rahatça ulaşabilmesi için tarla ve zeytinlik yollarında genişletme ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Gömeç’te gerçekleşen bu projelerle, ilçenin tarımsal potansiyeli artırılırken, üreticilerin hasat dönemlerinde işlerini daha kolay yapmalarına olanak tanınıyor. Yapılan çalışmalar, yolları sağlamlaştırmanın yanı sıra daha konforlu bir hale getirerek bölgedeki tarımsal faaliyetlere katkı sağlıyor.
“Gömeç’e Yatırım: Kırsal Kalkınmada Büyük Hamleler”Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç’e sadece ekonomik büyüme odaklı olmakla kalmıyor; aynı zamanda üreticinin yaşam kalitesini artırmak için çeşitli destekler sunuyor,  kırsal yaşamı güçlendirmek ve kalkınmayı desteklemek adına önemli adımlar atıyor.

/Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni