Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÖTEYLİ KÖY KONAĞI AÇILIYOR

Kırsal mahallelerin ‘köy odası’

Kırsal mahallelerin ‘köy odası’ geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktaran Karesi Belediyesi, Köteyli ve Aktarma Mahalleleri’nin köy konaklarını açmak için gün sayıyor. İlk olarak 20 Kasım Pazartesi günü Köteyli Köy Konağı hizmete alınacak.

Karesi Belediyesi, kırsal mahallelerin ‘köy konağı’ geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktarıyor. Bu yıl ortasında Armutalan Kültür Merkezi ve Kavaklı ve Çaypınar Sosyal Tesisi’nin açılışını gerçekleştiren, kırsaldaki sosyal tesislerine bir yenisini daha ekleyen Karesi Belediyesi, 2 mahalleye daha yapılan sosyal tesisin açılışlarını gerçekleştirecek. Karesi Belediyesi şimdi de Köteyli ve Aktarma Mahallelerine köy konağı yapımını tamamlarken açılışlarını önümüzdeki haftalarda gerçekleştirecek.

İlk olarak 20 Kasım Pazartesi günü Köteyli Köy Konağı açılışını saat 13.30’da yapacak olan Karesi Belediyesi, 4 Aralık günü ise Aktarma Mahallesi Sosyal Tesisi’nin kurdelesini kesecek.

BAŞKAN ORKAN: “SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, inşa edilen köy konaklarının mahallenin cenaze, hayır, toplantı gibi sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına da cevap vereceğini ifade etti. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyeciliği de önemsediklerini dile getiren Başkan Orkan, “Kırsalda tabiî ki yolları ve altyapı çalışmalarımızı yapıyorduk. Başka neler yapılabilir diye düşündüğümüzde sosyal tesis ihtiyaçlarının olduğu bilgisi bize ulaştı. Bununla ilgili olarak bugüne kadar Aktarma, Kavaklı, Köteyli ve Çaypınar’da bu işlerin yapımını gerçekleştirdik. Çaypınar ve Kavaklı Köy Konaklarının açılışını gerçekleştirdik, İnşallah şimdi de Köteyli ve Aktarma açılışlarını da yapacağız” dedi. /Basın Bülteni