Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“GÖMEÇ’TE ÇÖP SORUNU ÇÖZÜLDÜ!”

‘’Çöplerin Yerini Zakkum Çiçekleri

‘’Çöplerin Yerini Zakkum Çiçekleri Aldı’’
Başkan Yücel Yılmaz’ın liderliğinde, sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, çevre ve atık yönetiminde Türkiye’ye örnek olacak çözümler üretmeye devam ediyor. Gömeç’te vahşi depolama sorununa kalıcı bir çözüm getiren Büyükşehir Belediyesi, çevreci atık yönetimiyle bölgede sürdürülebilir bir şehir modelinin temellerini atıyor.

DCIM\100MEDIA\DJI_0001.JPG

“Çevreye Saygı, Geleceğe Miras!”
“Gömeç’te Çöp Sorununa Yeşil Dokunuş: Zakkum Fidanları Toprakla Buluştu!”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz liderliğindeki ekip, Gömeç’te vahşi çöp dökümüne son vererek çevre rehabilitasyonunu tamamladı. Atık sorununa sürdürülebilir çözümler getiren Büyükşehir, Gömeç’teki vahşi depolama alanına 7 bin adet zakkum fidanı dikti. Zakkumların büyüyüp gelişmesiyle bölgedeki eski çöplük alanları, sadece görsel olarak güzel bir görünüme kavuşmakla kalmayacak, aynı zamanda çevreye hoş bir atmosfer katacak.

Temiz Çevre, Sağlıklı Gelecek!
“Vahşi Depolamaya Son: Balıkesir, Doğaya Saygıyı Geri Dönüştürüyor!”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu atık yönetimi uygulamalarıyla çevre liderliği sergiliyor.
Büyükşehir Belediyesi; Gömeç’de ilçe belediyesi tarafından toplanan çöplerin vahşi bir şekilde depolanmasına son verdi.

“Yeşil Gelecek İçin, Atıklar Elektriğe Dönüşüyor”
20 ilçenin evsel atıkları, 13 Katı Atık Aktarma İstasyonu vasıtasıyla atık merkezlerine taşınıyor. Bu yenilikçi uygulama sayesinde çöpler, doğaya saygılı bir şekilde toplanarak toprak, hava ve su kirliliğinin önüne geçiliyor. Büyükşehir Belediyesi, Gömeç ve 20 ilçede topladığı çöpleri enerjiye dönüştürerek 50 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Bu çevreci yaklaşım, atık ile enerjiyi başarılı bir şekilde birleştirerek Balıkesir’i sürdürülebilir bir geleceğe taşıyor. Büyükşehir, çöplerin yeniden değerlendirilmesiyle çevre bilincine verdiği önemi adımı daha ileriye götürerek gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılmasına büyük katkı sağlıyor.


“Büyükşehir: Yarının Şehri İçin Şimdiden Çalışıyor!”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geleceği düşünerek şehir planlamasında vizyoner adımlar atıyor. Başkan Yılmaz, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Balıkesir bırakma hedefini benimseyerek, çevre ve sürdürülebilirlik konularında örnek bir şehir inşa etmeye odaklanıyor.

/Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni