Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gömeç Dalış Köyü: Sualtındaki Kapı Açılıyor, Benzersiz Deneyim Başlıyor!”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçede hayata geçirdiği yüzlerce projeye bir yenisini ekleyerek Gömeç’e Türkiye’nin ilk Dalış Köyü özelliğine sahip modern bir tesis kazandırdı. Gömeç Dalış Köyü, sadece Balıkesir’in değil, Gömeç’in ekonomisine de önemli bir katkı sunmanın yanı sıra bölgeyi turizmde canlandıracak ve unutulmaz bir destinasyon haline getirecek.
“Gömeç Dalış Köyü: Dalış Tutkusuna Yepyeni Bir Başlangıç!”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’i, dalış turizminin öncü destinasyonlarından biri haline getirecek çarpıcı projeleri hayata geçiriyor. Sahillerinde mavi bayrakların dalgalandığı, binlerce turisti ağırlayan Balıkesir, dalış tutkunları için özel bir cazibe merkezi olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen “Gömeç Dalış Köyü,” kapılarını açmak için gün sayıyor. Balıkesir’in eşsiz güzellikteki dalış noktalarına ev sahipliği yapacak olan bu köy, bölge turizmine ve dalış severlere benzersiz bir deneyim sunmaya hazır.


“Gömeç Dalış Köyü, Türkiye’de Bir İlk’’
Türkiye’nin ilk dalış merkezi olma özelliğini taşıyan bu tesis, modern altyapısı ve geniş yüzölçümüyle göz dolduruyor. Engelli vatandaşlar için özel olarak planlanan Dalış Köyü, uluslararası sertifikalarla donanarak tüm dalıcı eğitim seviyelerine hitap ediyor. Doğal taş ve ahşap kullanılarak çevreyle uyumlu bir şekilde inşa edilen tesiste; eğitim birimi yanı sıra 400 metrelik halk plajı, 9 bin metrekarelik çadır kamp alanı, 2 bin 500 metrekarelik dinlenme alanları,
2 bin 500 metrekarelik sosyal donatı alanları ve bir restoran da yer alacak
. Bu özel proje, sadece dalış tutkunlarına değil, tüm doğaseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya hazır.

“Gömeç Dalış Köyü: 12 Ay Turizmi Canlandırıyor!”
Gömeç Dalış Köyü’nde incelemelerde bulunan Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, turizmi yılın 12 ayına yayma hedefini vurgulayarak, ‘Şehrimize olan sevgimizden dolayı, Balıkesir’i tüm zenginlikleriyle dünyaya tanıtıyor ve ekonomisini güçlendiriyoruz. Her ilçemizin kendine özgü değerleriyle öne çıkabilecek, marka olabilecek bir potansiyeli var. Şehrimizin her ilçesine özel bir fonksiyon kazandırmak için çalışıyoruz. Gömeç’te tatil sezonunu uzatmayı hedefliyoruz.’ dedi.



‘’Gömeç’e ve Balıkesir Ekonomisine Değer Katıyor!”
Başkanı Yücel Yılmaz, Gömeç’in ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak Dalış Köyü’nün Türkiye’nin en güzel ve fonksiyonel dalış merkezlerinden biri olacağını belirterek, “İlçeye çok değer katacağına inandığımız Dalış Köyü’nü Türkiye’nin hizmetine açıyoruz. Türkiye’nin en güzeli olma iddiasında bulunuyorum. Dünyada da fonksiyonları açısından öne çıkabilecek önemli bir dalış merkezi burası. Dalış Köyü, hem Gömeç’e hem de Balıkesir’e büyük değer katacak. Türkiye genelindeki itfaiyecilerin eğitimlerinden, dalışla ilgilenen herkesin katılımına açık olan tam donanımlı ve uluslararası standartlara uygun bir tesisi hayata geçirdik” açıklamasında bulundu.

SU ALTI AKADEMİSİ KURULUYOR
Dalış Köyü projesi kapsamında Su Altı Akademisi oluşturulacak. Akademide sportif dalışlar, kurumsal dalışlar, bilimsel dalışlar, engelli dalışları, teknik dalışlar ve arama kurtarma eğitimleri verilecek. Ayrıca fotoğraf atölyeleri, cankurtaran yarışları, triatlon yarışları ve yelken yarışları başta olmak üzere birçok atölye ve aktivite yapmaya imkan tanıyor.

/Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni