Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

’Denizlerimiz İçin Temiz Bir Gelecek!”

Gömeç’in Denizleri TemizleniyorBalıkesir Büyükşehir

Gömeç’in Denizleri Temizleniyor
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; ‘sürdürülebilir bir dünya’ vizyonuyla hareket ederek, denizlerdeki biyolojik çeşitliliği koruma amacıyla hayalet ağlarla mücadele konusunda önemli bir adım attı.
Başkan Yücel Yılmaz, Ege ve Marmara Denizleri’nde son üç yılda toplamda 50 bin metrekare hayalet ağın temizlendiğini duyurarak, deniz tabanındaki binlerce deniz canlısının kapanarak ölmelerinin önüne geçildiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu bu girişimi; deniz ekosisteminin sürdürülebilirliğini güvence altına alma, biyolojik çeşitliliği koruma ve gelecek nesillere sağlıklı bir deniz mirası bırakma adına önemli bir adım olma özelliği taşıyor.

Gömeç ve Çevresinde Denizler Hayalet Ağlardan Temizleniyor!
Biyolojik Çeşitliliği Koruma Harekâtı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, doğaya ve deniz ekosistemine duyduğu sorumlulukla, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ve Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle sürdürülen özel bir projede önemli ilerlemeler kaydediyor. Gömeç ve çevresinde hayata geçirilen “Hayalet Ağlarla Mücadele Projesi” deniz ekosistemini sağlıklı bir şekilde geleceğe taşıyacak.


Çevre Dostu Deniz Temizliği
Sürdürülebilir deniz ekosistemi ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla başlatılan proje; Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Ayvalık Cunda Adası’nda uygulanıyor. Deniz tabanında biriken bin 500 metrekare gırgır ağı ve 400 metre uzatma ağı, çevre dostu bir temizlik operasyonuyla denizden çıkarılarak bölge denizlerine nefes aldırıldı.

Doğa ve Denizleri Koruma Vakti

Gömeç ve çevresinde gerçekleştirilen bu özel projeyle denizleri temizlemek; sadece bugünü değil, gelecek nesillerin de doğal kaynaklardan faydalanmasını sağlamak anlamına geliyor. Doğa ve denizlerimizi koruma vakti geldi, bu projede bir adım öne çıkarak çevremizi geleceğe hazırlıyoruz.

/Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni