Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayrama parasız girdiler

 DİSK/ Genel- İş Sendikası

 DİSK/ Genel- İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, işçi ve memura Milli Bayram öncesinde para yatırılmadığını söyledi.


Ovalı, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Tüm Bel-Sen, DİSK/Genel-İş, Tüm Yerel-Sen Sendikaları olarak.
Edremit Belediyemizdeki Emekçilerimizin geç ödenen Maaşları ile ilgili Daha önce Edremit Belediyemizle yapmış olduğumuz görüşmenin neticesi olan anlaşma protokolünü 18.09.2023 tarihinde sosyal medyadan kamuoyu ile paylaşmıştık.
Bunun üzerine Edremit Belediyemiz 29.Eylül.2023 cuma günü ve 6.Ekim.2023 Cuma günlerinde taahhüt ettiği maaştan kalan alacaklarımızı Belediye Emekçilerimize yatırmamıştır.
 15.Ekim.2023 tarihinde Maaştan Kalan ödemelerin ve yeni maaş alacaklarımız yatırılmaması durumunda 18.Ekim.2023 tarih Çarşamba günü saat 13:00 de konu ile ilgili olarak Edremit Cumhuriyet Meydanında Basın Açıklaması yapacağımızı Edremit’imizin Değerli Hemşerileri olan kamuoyuna duyurmuş ve maaşların Eksik yatırılması üzerine 18.Ekim.2023 Çarşamba günü 12:45’de basın açıklamamızı Edremit İlçemiz Cumhuriyet Meydanında yapmıştık.
 Bugün itibariyle geldiğimiz noktada Edremit Halkının değerli oyları seçtiği Sayın Belediye Başkanı Edremit’in halkına hizmet eden Belediye İşçilerine ve Memurlarına 27.10.2023 tarih Cuma günü de Ödeme yapmayarak yine beş kuruşsuz bir şekilde Cumhuriyetin 100. Yılına, Milli Bayramımıza götürmektedir.
 Edremitli Hemşerilerimizden Dileğimiz bizimle Empati kurmalarıdır.
 Açıkçası bizler Kamuda çalışıyoruz, Geçtik alnımızın teri olan aylığın gününde yatırılmasını, 29 Ekim en önemli Milli Bayramımız. 1400 – 1500 çalışanım var diye öğünen Belediye Başkanının Emekçilerin çocukları, yarın görevli olarak Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına okullarında harçlıksız gidecekler. Cumhuriyetin 100 yılına Belediye Emekçileri parasız girmiştir. Bu durumu DİSK olarak doğru bulmuyor ve kınıyoruz. 783.562 Km2 toprağı olan ülkemizde gözbebeğimiz olan Edremit’imize verdiği kıymet sebebiyle Ömrü boyunca iki defa gelmiş Ulu Önder ATATÜRK, ne bize böyle bir Cumhuriyet bıraktı, ne de böyle bir Edremit sevgisi bıraktı. 


 Belediye Başkanı Belediyede ki kadrolu işçilerle yaptığı toplantıda kendisinin belediye başkanı olma sıfatı ile belediyede çalışan Kadrolu İşçi ve Memurların Başkanı ve İşvereni olduğunu, Şirket İşçilerinin işvereninin ise Edremit Personel A.Ş. diye bir şirketin olduğu söylediği toplantıda maaşları gününde ödemekle ilgili hiçbir şey konuşmadan YOK’u  Vaat edip zam olarak dağıtacağını söylediği zam ortada yoktur. Yoku şimdilik bir kenara bırakalım Geçmişte çoğunlukla gününde yatırılan Edremit Belediyesinde ki kadrolu işçilerin 29 Ekim bayram ikramiyesini de bu kere yine ödememiştir. “Konuyla ilgili olarak, İş müfettişi çağırılmış, suç duyurusu yapılmıştır.”
 Kendilerine ve Kendisini Seçen Edremit İlçemizin değerli Hemşerilerine doğrusunu anlatmak isteriz ki; Aşağıda yazdığımız Yasa ve kanun gereği;
Onların İşvereni Edremit Personel A.Ş. dediği Şirket İşçileri 2017 yılında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile tanımlanan şartlar ve yöntem doğrultusunda alt işverene bağlı olarak çalışan şirket personeli, çalıştığı kurumun SÜREKLİ İŞÇİ STATÜSÜNDE KAMU PERSONELİ haline getirilmiştir. 696 sayılı KHK olağanüstü hal döneminde çıkarıldığı için, daha sonra bu KHK, TBMM tarafından uygun bulunarak 7079 sayılı Kanuna dönüştürülmüştür. Yani KAMU da Şirket işçiliği kaldırılarak bu emekçiler Sürekli Kamu Personeli haline getirilmiştir.
İşçinin şirketi, taşeronu, kadrolusu, memuru olmaz hepsi bu kentin emekçileri hepsi hepimizin kardeşi, yol arkadaşı ve hepsi bu kentte aynı kasaplardan, aynı bakkallardan, aynı manavlardan alışveriş yapan aynı berberlere giden, aynı hekimlerden faydalanan, çocuklarını aynı okullarda okutan Edremit’in özbeöz insanları hemşerileridir. Belediye Başkanının etrafını sere serpe saran bu anlayış Hastalıklı bir anlayıştır. Edremit Belediyesinde emekçileri 4’e – 5’e bölme anlayışıdır. Gün gelip bu karanlık ortadan kalktığında Bölerek yöneten Bu anlayışın nasıl hastalıklı bir yaklaşım olduğu ortaya çıkacaktır.
 Memur arkadaşlarımız içinse Edremit Belediyesinde liyakatsizlik hiç bu kadar görünür hale gelmemiş, ekonomik olarak hiç bu kadar zorlanılmamıştır. bir çoğu belediyemizin hafızası haline gelmiş 25-30 senedir kente ve belediyemize hizmet eden memur arkadaşlarımız bu olumsuz koşullar dolayısı ile başka kurumlardaki memurların mutluluğunu kendi psikolojik durumları ile karşılaştırır hale gelmiştir.
 Burada basın bildirgemize son verirken, Eylemin eleştirisi olmaz diyerek; Belediye Emekçisi kardeşlerimize ayrımsız olarak şimdiden çağrı yapıyoruz. Biz üyelerimiz adına sınıf sendikacılığı yapmaktayız. Gücümüzü bu güne kadar hep örgütlü sınıf mücadelesinden ve üyemizden aldık. Çünkü sendika demek işçilerin emekçilerin birliği demektir. Ve alana ne kadar çok işçi – memur gelirse eylem ve basın açıklaması o kadar etkili olup belediyenin yüzünü emekçiye dönmesini beraberinde getirmesi demek.
 Maaşların eksik kalan bölümlerinin ve 15 Kasım tarihinde ki maaş ödemelerinin eksiksiz olarak yatırılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Bu ayda eğer maaşlar gününde yatmayacak olursa üyelerimiz ve Memur arkadaşlarımızla birlikte hakkımızı aramak için eysemsellik dahil olmak üzere her türlü yasal hakkımızı kullanmaya devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
 Yaşasın örgütlü sınıf mücadelemiz, yaşasın Tüm Bel-Sen, yaşasın Tüm Yerel-Sen,  yaşasın DİSK, Yaşasın Genel-İş Sendikası.” /Haber Merkezi