Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAÜN Rektörü Oğurlu, uluslararası öğrencilerle bir araya geldi

Balıkesir üniversitesi (BAÜN) Rektörü

Balıkesir üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’ni (TÖMER) ziyaret ederek öğrencilerle beş farklı dilde sohbet etti.
Rektör Oğurlu, ziyaret esnasında TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ruhi İnan ‘dan merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldı, yabancı öğrencilerle hasbihal etti, onlara başarı dileklerinde bulundu. Merkez Müdürü İnan, üniversite yönetiminin uluslararasılaşma konusunda gösterdiği irade ile geçen yıllara oranla Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’ne yapılan kayıtlarda büyük bir artış yaşandığını; önceki yıllarda dönemi neredeyse hiç öğrencisi olmadan kapatan Türkçe Öğretim Merkezi’nin, bu yıl büyük çoğunluğu Kazakistanlı olmakla birlikte 8 farklı ülkeden uluslararası 75 öğrenciye Türkçe öğretildiğini söyledi. Ayrıca TÖMER’in Balıkesir Üniversitesi NEF kampüsünde olması Türkçe öğretimine olan ilgiyi de artırdığını, üniversite dışından kursiyer kayıtlarında da buna bağlı bir artış yaşandığını söyleyen İnan, Balıkesir Üniversitesi TÖMER yönetmeliğinin güncellenerek kuruluşundan bu yana ilk defa Azerbaycan Bakü’de 150 öğrencinin katılımıyla Türkçe seviye tespit sınavı gerçekleştirdiğini ifade etti.

9. SEMPOZYUM MART‘TA DÜZENLENECEK
Görüşme sonunda TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ruhi İnan, bu yıl 9. su gerçekleşecek olan “Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu”nun Balıkesir Üniversitesi ve TÖMER ev sahipliğinde 1-3 Mart 20024 tarihleri arasından Balıkesir Üniversitesi’nde düzenleneceği müjdesini de verdi.

Haber: İhlas Haber Ajansı (İHA)