Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Emekli Sen’den erken seçim çağrısı

DİSK Emekli Sen Bandırma

DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, emeklilerin durumuna dikkat çekerek erken seçime işaret etti. Balkış, “İnsan onuruna yakışır bir yaşam için erken seçim.”dedi.
DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin önemli olduğunu vurgulayarak erken seçim çağrısında bulundu. Emeklilerin sorunlarına dikkat çeken Balkış, “İnsan onuruna yakışır bir emeklilik yaşamına geldiğinde kaynak yok diyen iktidara gerekli cevabı sandıkta vereceğimizi söylemiştik. Seçim sonuçlarıyla beraber emeklilerin oylarını çantada keklik görenlerin yanıldıklarını anlayacaklarını vurgulamıştık. Öyle de oldu: Biz emekliler, bizleri her geçen gün yoksullaştıran; açlık sınırının katbekat altında aylıklara mahkûm eden, politik ve kültürel alandan dışlayan, en temel kamusal hizmetlere erişimimizi engelleyen, sendikal hak ve özgürlüklerimizi gasp eden iktidara kırmızı kart gösterdik.”dedi.

“ERKEN SEÇİM ÇAĞRIMIZ YÜKSELTMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

31 Mart’tan sonra da emekliler olarak mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Balkış, “Artık sözde “müjde” vermekten bile uzak olan iktidar, seçim sonrası süreçte de kemer sıkma politikalarını sürdüreceğini vurgulamaktan geri durmuyor. 16 milyon emekli ve hak sahibine, milyonlarca asgari ücretli ve yine milyonlarca asgari ücretin biraz üzerinde çalışan işçiye sırtını dönen; yaşamlarını giderek zorlaştıranlar; bir kez daha temmuzda asgari ücretin güncellenmeyeceği konusunda kararlı olduklarını; emekli aylıklarına da enflasyon farkının üzerinde herhangi bir artış ya da iyileştirme uygulanmayacağını net bir biçimde dile getiriyorlar. Başka çare yok diyerek yola çıkan, halkı ekmeksiz bırakan, memleketi ağır bir tahribata sürükleyenlere sesleniyoruz. Gelin, cesaretiniz varsa erken seçime girin. Gelin, cesaretiniz varsa emeklilerin tepkisini sandıkta bir kez daha görün.
DİSK Emekli-Sen olarak, yerel seçimler sonrasında ellerimizdeki kırmızı kartları cebimize kaldırmıyoruz. Mücadelenin içinde olmaya, örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. İnsan onuruna yakışır çalışma ve emeklilik yaşamı; aydınlık bir gelecek; yarınlara tasasız uyanan bir gençlik için erken seçim çağrımız yükseltmeyi sürdüreceğiz!”diye konuştu.

HABER MERKEZİ