Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de 111 zeytin hırsızı yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından, zeytin hırsızlıklarına karşı yürütülen faaliyetlerde 2023 yılında toplam 111 kişi yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde zeytin hırsızlığına karşı mücadeleye devam ediyor. Zeytin hırsızlıklarının önüne geçmek amacıyla JASAT ekipleri tarafından ve gündüz devriye faaliyetleri ile ana ve tali yollarda şok asayiş uygulamaları yürütüldü.

53 ZEYTİN HIRSIZLIĞI OLAYINDAN 48’İ AYDINLATILDI

Jandarma tarafından il genelinde zeytin hasat döneminde meydana gelen zeytin hırsızlıklarının önlenmesi, azaltılması, suçluların yakalanması amacıyla drone, cayrokopter, İHA ile havadan denetimler yapıldığı ve tespit edilen riskli bölgelerin teknik cihazlar ile kontrol altına alındığı açıklandı.

Alınan önlemler sayesinde zeytin hırsızlığına yönelik suç sayısının yüzde 12 azaldığı belirtildi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2023 yılında meydana gelen 53 zeytin hırsızlığı olayından 48’i aydınlatıldı. 5 olayın ise çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Meydana gelen olaylarda 111 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 24’ü tutuklanarak cezaevine sevk edildi. /Haber Merkezi