Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayvalık Belediyesi internet üzerinden zeytinyağı satacak

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye tarihinde ilk zeytin hasadının kendi ekipleri tarafından yapıldığını belirterek zeytinin Ayvalık için önemine dikkat çekti.

Ayvalık Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan zeytin üretiminin mahsülleri S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nde satılıyor. Belediye tarafından üretilen zeytin ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bereketin sembolü zeytinin her bir tanesine ayrı önem gösterdiklerini söyledi. Zeytinliklerin önceki dönemlerde özel şahıslara kiralanarak gelir kaybı yaşanmasının önüne geçtiklerini belirten Ergin, her yıl 5 bin zeytin ağacının mahsulünü işleyip zeytinyağı elde edildiğini kaydetti.
“50 BİN KİLOGRAM ZEYTİNYAĞIYLA KATKIDA BULUNDUK”
Ergin, yeni yıla kadar tüm ağaçların hasadının belediye ekiplerince tamamlanacağını belirtti. Ayvalık Belediyesi mülkiyetindeki 5 bin zeytin ağacından şu ana kadar 30 bin kilogram zeytin hasadı yapıldı. Tariş fabrikalarında sıktırarak 5 ton yağ elde ettik. Bugüne kadar topladığımız zeytinlerin yağını çıkardık, ayırdığımız tane zeytinleri de yeşil ve siyah olarak kooperatif mutfağında işledik. 5 yılda yaklaşık her yıl ortalama 10-11 bin kilogram arasında zeytinyağı elde ettik. Belediye bütçesi ve kooperatifin ekonomisine 50 bin kilogram zeytinyağıyla katkıda bulunduk. Daha önce bir tanesi bile, ne zeytin kasasına ne de belediye kasasına girmeyen zeytini, bereketini ve ekonomik getirisini vatandaşımız için kullandık.”diye konuştu.
“YAĞI UYGUN FİYATA VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRIYORUZ”
Göreve geldiklerinde, belediyenin kontrolünde olmayan, zeytin ağaçlarının çok kötü durumda olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Mesut Ergin, “ Onlara 5 yıldır gözümüz gibi baktık dalını toprağını sevgiyle iyileştirdik ve onlar da bize her yıl şükranlarını sunup en verimli şekilde ürünlerini veriyorlar. Biz de bu sayede kendi kurduğumuz kooperatif üzerinden kentimize belediyemize bir ekonomik bir destek yaratmış oluyoruz ve mağazalarımızda en güzel yağı uygun fiyata vatandaşlarımıza ulaştırmış oluyoruz” dedi.
“GELECEK YIL KOOPERATİFE AİT BİR AYIRMA VE İŞLEME TESİSİNİ KURUYORUZ”
Ayvalık halkının parasının satılan zeytinyağları sayesinde belediye kasasına girdiğini söyleyen Ergin, “Tüm yıl bakımları Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki ekip ve ekipmanlarla sağlanan zeytin ağaçları, hasat döneminde de belediye personeli tarafından itinayla hasat edilip zeytinyağına dönüşüyor. Gelecek yıl kooperatife ait bir ayırma ve işleme tesisini kuruyoruz. Elek sistemleriyle ayrılacak yeşil, siyah zeytinler kooperatif mutfağında işlenerek vatandaşların sofralarına ulaşacak. Ürünler, S.S Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin sebze ve meyve halindeki ve gümrük önündeki mağazasının yanı sıra, internet üzerinden sanal mağazalarda da satılmaya başlayacak. Özel ambalajında, cam şişe ve teneke kutularda sunumu yapılan yeni hasat zeytinyağları raflarda yerini aldı.”diye konuştu.

/Haber Merkezi