BANÜ’de Türk yazıtları masaya yatırıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen “Moğolistan’daki Türk Yazıtları ve Yeni

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen “Moğolistan’daki Türk Yazıtları ve Yeni Keşifler” konulu konferansta Türk tarihinin son keşifleri anlatıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından yapılan seminer serisi kapsamında “Moğolistan’daki Türk Yazıtları ve Yeni Keşifler” konulu konferans gerçekleştirildi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta konuşmacı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan yer aldı. Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda yapılan konferansa; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Türk tarihi ile ilgili yeni keşiflerin konuşulduğu sunumda Prof. Dr. Doğan, Türklerin ilk yazılı belgelerinin sadece Tonyukuk, Kültigin, Bilge Kağan yazıtlarının olmadığını ve 200’e yakın önemli yazıtın var olduğunu belirtti. En son keşfin ise 2022 yılında Kültigin ve Bilge Kağan’ın babasına ait olduğu düşünülen bir yazıt olduğunu belirten Doğan, bu keşfin son yüzyılın en önemli keşfi olduğunu kaydetti. Moğolistan’da birçok projede görev alan Doğan, kendisinin bizzat bulduğu ve yayımladığı yazıtları da paylaştı. Konferans sonunda Prof. Dr. Şaban Doğan, öğrenciler ve akademisyenlerin sorularını yanıtladı. Program sonunda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan’a teşekkür belgesi takdim etti.

HABER MERKEZİ