Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak köpeği Messi cenazelere katılıyor

MANYAS’IN AKÇAOVA MAHALLESİ’NE İKİ YIL ÖNCE BIRAKILAN VE MAHALLE HALKI TARAFINDAN BAKILIP BESLENEN SOKAK KÖPEĞİNE BÖLGE SAKİNLERİ “MESSİ” ADINI VERMİŞTİ. MESSİ, MAHALLEDEKİ TÜM CENAZELERE KATILMASI İLE TANINIYOR.

MANYAS'IN AKÇAOVA MAHALLESİ'NE İKİ

Manyas’ın Akçaova Mahallesi’ne iki yıl önce bırakılan ve mahalle halkı tarafından bakılıp beslenen sokak köpeğine bölge sakinleri “Messi” adını vermişti. Messi, mahalledeki tüm cenazelere katılması ile tanınıyor.

Akçaova Mahallesi Muhtarı Bahattin Doğrul, “Messi iki yıldan beri mahallemizden kim vefat ettiyse salanın okunmasıyla birlikte soluğu cenaze evinde alıyor, helallik alınıp, dua ederken bekliyor ve sonrasında bizimle birlikte mezarlığa kadar gelip, cenaze defnedilene kadar oradan ayrılmıyor. Defin işleminden sonra da cemaatle beraber mezarlıktan ayrılarak, mahalle içerisinde dolaşmayı sürdürüyor. Biz zaten cenazelerimizde Messi’yi göremezsek telaşeye kapılıyoruz, ancak o bir yerlerden çıkıp cenazeye yetişiyor.”

Sokak köpeğinin mahalledeki tüm cenazelere katılması mahalle halkı tarafından ilgiyle karşılanıyor. Halk, Messi’nin bu hareketini vefa örneği olarak değerlendiriyor.